Mammamage


Mammamage träning/hur och vad ska man träna?


Vi vill nu erbjuda både dig som är nybliven mamma men också dig som fick barn för några år sedan ett unikt träningsupplägg. Som mammamage instruktör krävs en certifiering som nu är klart!


Många kvinnor får problem efter förlossningen. Det kan vara problem att få kontroll på muskler som i sin tur ger obehag och smärtor både i buk, rygg och bäckenregion och urinläckage. Vid diastas separeras Linea Alba och ca 8 v efter förlossning har det skett en spontanläkning. Om du fortfarande har ett mellanrum mellan de raka bukmusklerna efter 8 veckor är det troligt att du behöver träna upp rätt muskulatur för att återskapa funktion och stabilitet i muskulaturen. Det finns mycket felinformation som kvinnor får efter en förlossning eller så får de ingen information alls hur man ska ”få tillbaka sin kropp”. Ett av de vanligaste råden är att situps och plankan är bra övningar men som egentligen motverkar läkningen av en diastas!

 

Mammamage konceptet är framtaget av Katarina Woxnerud, Leg naprapat, Lis personligtränare, uppskattad föredragshållare, synlig i Tv och skribent i olika tränings- och hälsotidskrifter.

En diastas kan ge:                                                                             


-ont i ryggen

-oförmåga att stabilisera magen

-mag- och tarmbesvär

-en putande mage


Risken för diastas ökar med antalet graviditeter och den förvärras om du inte gör något åt den separation som du redan har. Den kan som sagt spontanläka de första 8 veckorna. Däremot ska separationen inte vara djup. Ju djupare separation, desto svagare är din bukhinna och samtidigt är det nedsatt kontroll i bukhinnan/bindväven.Vi utför en undersöknig av din mage och ev diastas. Vi testar din muskulatur och så får du ett träningsprogram att följa som är utformat för dig. Varje tillfälle tar ca 1 timma.


Mer information finns på:

www.mammamage.se

Diastas --->