Om oss

Om oss


Vi som jobbar på Strömstads Naprapatklinik är:

Leg. naprapat Marie Vänerman och Leg. naprapat Bjørn Öyvind Mysen.

Vi arbetar även på Sarpsborg Naprapatklinikk i Norge. Sarpsborg Naprapatklinik erbjuder behandling, träning både individuellt och i grupp. Vi formstöper sulor och har en kostrådgivare som ser till att även det inre fungerar.


Marie Vänerman


Massageterapeutexamen 1993. Axelssons

Naprapatexamen 2003 i Stockholm. 4 årig utbildning Naprapathögskolan i Stockholm.

Legitimation 2004. 1 års praktik.

Vidare kurser inom manipulation, idrottsskador, formstöpning av sulor, pilates, dry needling, tryckvågsbehandlng och mammamageträning.

Examen i grundläggande utbildning i psykoterapi 2016 Ersta Sköndal Högskola 2016, 2 årig utbildning.


Tidigare arbeten:

Fysioterapeutklinik i Stockholm under 5 år på 90-talet

Massör på Grand Hôtel i Stockhom.

Rehabkliniken, Stockholms äldsta naprapatklinik 4 år.


Jag har en lång idrottskarriär med fotboll och innebandy på hög nivå bakom mig. Tycker om sport i alla dess former. Har jobbat med idrottslag under flera år i Stockholm. Har själv skador och operationer i bagaget så jag vet hur tufft det kan vara. Jobbar nu som naprapat och tycker att det är ett fantastiskt yrke.

     Du är aldrig starkare än din svagaste länk.

Vanliga frågor om  naprapati

Hur många naprapatbehandlingar krävs det för att bli frisk?


Det här beror dels på vad som ska behandlas och dels på hur länge patienten har lidit av problemet. För vissa kan det räcka med några få tillfällen för att sedan på egen hand utföra stärkande övningar medan andra kan behöva flera veckor eller månader med regelbundna behandlingar. Efter ett första möte med naprapaten så får man en ungefärlig tidsplanering med förslag på en vettig behandlingsplan. Enligt en enkät som Svenska Naprapatförbundet skickat ut så räcker det med 2-3 behandlingar per diagnos.


Blir man behandlad hos naprapaten vid första besöket?


Ja, man kan få omedelbar behandling. Kommer man med information från sin läkare och eventuellt röntgenbilder så kan man hjälpa naprapaten med information som gör att det går snabbare att komma fram till en korrekt diagnos och behandlingsplan. Många upplever omedelbar lättnad efter den allra första behandlingen.


Kan naprapati användas i förebyggande syfte?


Ja, idrottare använder sig ofta av naprapatiska behandlingar för att undvika skador som skulle kunna sätta stopp för träning och tävling. De flesta elitidrottare eller elitklubbar samarbetar idag med en eller flera naprapater. Även Privatpersoner har nytta av att ta behandlingar i förebyggande syfte för att undvika onödiga smärttillstånd.


Hur länge har naprapatin funnits som behandlingsform?


Naprapatin har funnits mer än 100 år. Det var Oakley Smith som arbetade som kiropraktor som tog fram denna behandlingsmetod. I Sverige så har naprapatin använts i  40 år  och anses numera som ett mycket viktigt komplement till den vanliga sjukvården.